4 faktorer som styr dina känslor

by Mikaela Bjerring on 6 juli, 2012 · 3 comments

in Blogg, Emotionell frihet, Hälsa, Livet - Livsstil, Lycka, Mental träning, Personlig utveckling

Känslor kan komma över en hårt och snabbt. Är man inte förberedd kan allt på någon sekund rasa och sinnesfriden slås i småbitar. Vi kan alla komma till situationer där vi har svårt att hantera våra känslor. Har vi inte kontroll över våra känslor reagerar oftast i försvar innan vi ens riktigt hunnit förstå varför.

Ta kontroll över sina känslor

Ditt emotionella jag bygger på fyra faktorer; psykologi, energi, andlighet och biologi. Genom att få en balanserad kontroll över dessa, leder det till frihet inom dig, vilket i sin tur leder till hälsa, välmående och känslomässig kontroll.

Ångest, ensamhet, kärlek och hopp är inte enbart byggt på känslor. Alla känslor utlöser biologiska reaktioner som påverkar hälsan lika mycket som kost och motion. Även kost och motion påverkar hur du hanterar dina känslor. Endast genom balans mellan alla fyra faktorer kan man uppnå emotionell frihet.

Emotionell stress bryter ner kroppen och lugn bygger upp den. Genom att lära sig hantera känslomässiga reaktioner förändrar man sin biologiska kemi. Så hur du hanterar olika situationer under dagen ökar eller minskar det dina chanser att uppnå välbefinnande och livskvalitet.

Ta kontroll över dina känslor så att dina känslor inte tar kontroll över dig…

 

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Therese Appelqvist juli 24, 2012 kl. 07:35

Yes känslorna påverkar mer än vi tror. Vad jag märkt är att när jag praktiserar inifrånstyrning till skillnad från utifrånstyrning är mina känslor lätta, glada och min kropp välmående. Läs mer om inifrånstyrning om ni vill på http://www.authentica.se. Önskar dig lycka till Mikaela med din passion :)). Ha en fin sommartid! Glada hälsningar Tess

Svara

2 Wilma december 13, 2012 kl. 09:22

Kroppens alla funktioner och reaktioner är ett mysterium! Inte konstigt att vi ofta inte kan förstå oss själva och andra!

Kram

Svara

3 Anne W december 13, 2012 kl. 09:24

Tycker om din blogg och alla dina insiktsfulla inlägg!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: