Alla strävar vi efter lycka!

by Mikaela Bjerring on 22 augusti, 2013 · 0 comments

in Blogg, Böcker, Emotionell frihet, Framgång, Livet - Livsstil, Lycka, Mental träning, Mentala blockeringar

”Gräset blir bara grönare på andra sidan om man glömmer vattna hos sig själv!” Det finns mängder med självhjälp-böcker om hur man uppnår lycka. Många av dem innehåller värdefull information och dyrbara tips, men vad är de råden egentligen värda om man inte sätter dem i rullning i sin hjärna? Efter allt är lycka ingenting annat än ett val.

Lycka - Att bli lycklig

 

Alla människor vill vara lyckliga: älskade, sedda och respekterade. Många vill även uppnå någon slags av framgång och få utlopp för sina drömmar. Även om lycka har olika betydelse för alla, så är det något som vi alla vill uppnå, behålla och leva i.

Vårt fysiska immunförsvar skyddar oss från att bli sjuka när vi utsätts för olika bakterier och virus. Vårt ”psykiska immunförsvar” gör det möjligt för oss att känna oss lyckliga även när saker och ting inte går som planerat.

Böcker om personlig utveckling och självhjälp kan vara fantastiska redskap. Men det spelar ingen roll hur många böcker vi läser och hur många tips vi lär oss om vi faktiskt inte gör någon förändring i vårt sätt att tänka. Som Dalai Lama sa när någon frågade  ”varför är du alltid lycklig?” ”För att jag väljer att vara!”

De flesta av oss lägger ner mycket tid på att fundera kring lycka och vad vi måste göra för att uppnå detta för att skaffa oss den bästa tänkbara framtiden, endast för att finna att morgondagen sällan blev som vi hoppats.

Om vi skulle lägga lika mycket tid på att lära oss hur vår hjärna fungerar som vi lägger ner på att lära oss hur våra datorer och mobiltelefoner fungerar så skulle vi säkerligen inte vara lika vilsna, osäkra, deprimerade eller olyckliga.

Vill du ha hjälp på traven så hittar du en mängd böcker om personlig utveckling här

 

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: