Att fokusera på det positiva

by Mikaela Bjerring on 30 juli, 2012 · 2 comments

in Blogg, Böcker, Framgång, Lycka, Mental träning, Mentala blockeringar, Motivation, Personlig utveckling, Psykisk hälsa

Att fokusera på hur man vill ha det är stor skillnad till att lägga fokus på hur man inte vill ha det. Det är väl lite som att rensa ogräs i potatislandet och sen glömma bort att vattna plantorna. Genom att i stället koncentrera sig på det positiva och hur man vill att sitt liv ska se ut så tar man sig dit mycket snabbare.

Att fokusera på det positiva

När du tänker på hur du ska förändra det som inte känns bra i ditt liv lever du kvar i de negativa känslorna som dina omständigheter gett dig. Dessa känslor kommer att begränsa dig genom den dåliga energi som du får av dom och i sin tur ha stort inflytande på dina handlingar. Dina tankar och handlingar kommer därefter behålla dig just på det mentala plan som du kämpar så hårt för att ändra på. Att fokusera på hur du INTE vill ha det kommer trots allt inte ta dig till dit du vill.

Fokusera istället på hur du vill att det ska vara och lev dig in i den känslan om hur det kommer att kännas när du nått dit. Detta kommer att göra att du kan leva i framgångskänslan även innan du faktiskt nått hela vägen. Det gör det även näst intill omöjlighet för dig att inte nå ditt mål. Det är inte en frågan om att förneka verkligheten eller problemet. Det handlar om att erkänna problemet men fokusera på lösningen. Se på livet som du vill att det ska vara.

”varje beslut jag tar är ett val mellan missnöje och mirakel” (Depak Chopra)

Böcker om mental träning och personlig utveckling hittar du här

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Rockstjärnan! augusti 2, 2012 kl. 10:25

Superbra!!! Här snackar vi Rockstjärnestatus på hög nivå!

You Rock!!!

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 2, 2012 kl. 10:39

Tack Cecilia 🙂 Alltid lika underbart att få uppskattning!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: