Att göra en livsstilsförändring

by Mikaela Bjerring on 20 januari, 2015 · 3 comments

in Blogg, Framgång, Fysisk hälsa, Hälsa, Livet - Livsstil, Mental träning, Möjligheter, Motivation

De flesta av oss väljer att göra större livsstilsförändringar i januari. En ny start på det nya året som ger oss en chans att dra ett streck över det gamla och göra plats för nya och bättre val. Men tyvärr är det så att de flesta av dessa nyårslöften som påbörjas även avslutas kort därefter. Antagligen för att en förändring ofta kräver en följd av förändringar – både inom oss och runt omkring oss.

Förändring till ett hälsosammare liv

Detoxa din själ

Vi människor är kreationer som ofta lever efter vanor, och ett vanemönster kan många gånger vara svårt att bryta. För att förändra ett beteende krävs det även ofta att det sker en förändring i vår omgivning. Det är också nödvändigt att vi jobbar på vår mentala inställning – att vi förbereder oss och rensar ut i vår inre miljö från allt som inte ingår i planen. Att vi omprogrammerar oss mentalt och fokuserar på vad det är vi vill åstadkomma. Att vi visualiserar om hur livet kommer att se ut efter det att vi väl nått vårt mål och sen lever i den bilden av oss själva redan innan det faktiskt hänt.

Detoxa ditt hem

Detoxa ditt hem

Genom att städa upp och rensa ut både inom oss och runt omkring oss, så kommer livet snart att kännas mycket lättare. Detta ger även plats för nya vanor och ett nytt beteendemönster.

Att leva i en miljö med ständigt kaos bidrar endast till stress och frustration. Ofta samlar vi på oss allt för mycket prylar som bara finns där utan att ge någon större glädje eller som ens fyller någon nödvändig funktion. Att ha ett städat och organiserat hem ger lugn för själen. Det gör det även lättare att hantera all den stress som så ofta fyller vår vardag.

Detoxkur - detoxprodukter

Detoxa din kropp

När man jobbat på sin mentala inställning och rensat ut i hemmet så har man kommit långt. Men för att få en kickstart på det nya hälsosammare livet tycker jag själv att en Detoxkur är den ultimata startpunkten. Dels så stödjer du kroppens egna utrensningssystem och dels så undviker du strikt under ett par veckor alla dåliga kostval som kanske innan var en del av din vardag.

I början av en detox så kan man ibland känna av trötthet och huvudvärk, vilket enbart är ett tecken på att kroppen gör en omställning. Detta händer oftast den som är van att dricka mycket kaffe, äta mycket socker och snabba kolhydrater, men detta brukar avta efter ett par dagar. Tips för en lyckad detox kan du läsa om här.

Ingenting består, och det enda som är konstant i livet är förändringar. Men du kan ta kontroll över mycket av det som sker och styra dessa förändringarna till din fördel.

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Sandra juli 13, 2015 kl. 11:30

Rensa inifrån och ut är en verklig ett underbart sätt att ladda om med energi!

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: