Att välja en ekologisk livsstil

by Mikaela Bjerring on 1 februari, 2015 · 1 comment

in Blogg, Hälsa, Kost, Livet - Livsstil, Miljö - Ekologiskt

Att välja en livsstil med miljövänligt, klimatsmart, ekologiskt och så ren mat som möjligt borde väl inte behöva vara så komplicerat, det borde väl tvärtom vara det lättaste livsstilen att leva! Vårt samhälle gör det dess värre inte så lätt för oss.

Köpa ekologisk mat och miljövänliga produkter.

Miljövänligt, klimatsmart, naturligt och ekologiskt börjar bli ett allt mer självklart val för många. Dom som känner mig från bloggen Passion för hälsa vet även att det är något som jag själv brinner för. 2014 ökade försäljningen av ekologiskt med hela 30 % i Sverige, och även valet av miljövänligt och klimatsmart har på senare tid fått ett drastiskt ökat intresse. Helt underbart! Trots allt så är det ju så att ju större efterfrågan från konsumenter, desto mer kommer livsmedelsbutikerna och producenterna rätta sig efter detta – både när det gäller utbud och priser.

Även om utbudet av ekologiskt, miljövänligt och hälsokostlivsmedel har ökat i våra livsmedelsbutiker, så kan det ibland känns svårt att hitta alla produkter man behöver för ett ekologiskt och miljövänligt hushåll. Man får helt enkelt försöka lappa ihop sin vardag med inköp från olika håll. Dess värre känner nog många att det inte alltid är så hållbart.

Jag blir även ofta förbryllad över att sektionen med ekologiska produkter och ”hälsomat” (förutom kylvaror, färsk frukt och grönt) ofta har en tendens att hamna inträngt i ett litet mörkt hörn, och gärna lite undangömt. Borde inte istället den avdelningen med stolthet befinna sig väl synlig och centralt i butiken?

Även om både intresset och utbudet av miljövänligt, klimatsmart, ekologiskt har förbättrats de senaste åren, så känns det samtidigt som vi bara befinner oss på startsträckan. Ja, en lång väg kvar innan man på ett enkelt och bekvämt sätt ska kunna leva ett hälsosam och en hållbar livsstil i en grönare värld! Vi hade ju en gång en ren planet! Vem sjutton kom på att tillsätta kemikalier och gifter i maten var en bra idé?

 

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anja juli 13, 2015 kl. 11:28

Eko ska det vara 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: