Även hjärnan kan behöva en detox

by Mikaela Bjerring on 25 mars, 2013 · 0 comments

in Blogg, Emotionell frihet, Hälsa, Livet - Livsstil, Mental träning, Motivation, Resor - Kultur

Att detoxa kroppen från gifter och slaggprodukter är något som många gör regelbundet för att må bättre fysiskt. Men även hjärnan kan emellanåt behöva en detox för att rensa ut giftiga tankar som obefogad oro, negativitet och alla självvalda onödiga måsten.

Lycka - rensa hjärnan från stress

De dig själv en miljöomväxling

Att byta miljö är ett fantastiskt sett att rensa hjärnan. Välj ett resmål så långt ifrån din nuvarande miljö som möjligt. Stäng av din mobil, dator och allt annat som kopplar dig till ditt vardagliga liv. Släpp allt! Njut av att bara vara i din nya omgivning och se din omvärld med nya ögon. När du senare återvänder hem efter din resa så kommer du att märka att problemen kommer att vara färre och alla måsten ha mindre betydelse. Du har tankat med ny energi, inspiration och erfarenhet. Det kan även vara så att du behöver rensa ut i din vardagsmiljö. Fundera även på om det finns något i din nära omgivning som får dig att må dåligt och rensa ut allt negativt i ditt liv.

Rensa ut i ditt hem

Att rensa ut i ditt hem gör att du samtidigt sorterar och rensar ut i ditt inre. Ditt hem är din borg och din kropp ditt tempel. Vi människor är samlare. Vi släpar hem allt möjligt för att få oss att förenkla vårt liv, känna oss rikare eller för att på något sett höja vårt välbefinnande. Oftast är det dock tvärtom. Vi överöser vår bostad med allt möjligt bara för att ha, men hur mycket av dina prylar förenklar egentligen ditt liv? Rensa alla lådor, garderober och förvaringsutrymme. Gör dig av med allt som du inte använder och som enbart tar plats och samlar damm. Sälj dina överflödiga prylar eller ge bort till behövande. Efteråt så kommer du känna dig lättad och ha mer kontroll över din omgivning såväl som över dina tankar och känslor.

Gör en daglig återhämtning

Se till att få daglig återhämtning. Ge dig en stund varje dag att rensa inombords och njuta av nuet. Återhämta dig efter dagens alla moment och intryck. Ta en promenad och fokusera till 100 % på din omgivning. Känn hur vinden blåser genom ditt hår eller hur kvällssolen smeker ditt ansikte. Uppmärksamma människorna runt omkring dig, vad de gör och deras ansiktsuttryck. Se hur molnen rör sig på himlen, träden som svajar i vinden, och känn hur du är en del av allt. Tillåt dig själv att känna, njuta och må bra i ett konstant flöde.

Vi gör ofta livet mer komplicerat än vad det behöver vara. Vi samlar på oss en massa onödigt bagage i form av materiella och emotionella belastningar. Genom att städa upp i ditt inre och yttre öppnar du dörren till nya möjligheter och tillåter dig själv att verkligen leva. När du detoxar din hjärna så kommer du att minska i vikt mentalt, bli lättare i sinnet och öka ditt välbefinnande.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: