Att hitta balans i vardagen

by Mikaela Bjerring on 16 juni, 2015 · 0 comments

in Fysisk hälsa, Hälsa, Kost, Livet - Livsstil, Lycka, Psykisk hälsa, Stress


Vi har alla vårt eget sätt att få vår vardag att fungera. Att hitta det där lugnet i tillvaron som inte får jobb och alla måsten att sluka all energi. Vi behöver balans i vårt liv för att må bra.

Balans i känslolivet

Många gånger handlar det om att organisera sin vardag och att inse att stress inte tar en snabbare till dit man måste vara. Andra gånger kan det vara så att energin helt enkelt inte räcker till. När kroppen är i obalans så är lätt att känna att varje dag är ett slagfält.

Stress och trötthet blir lätt en ond cirkel. När vi i stressande förbrukar kroppen mer näringsämnen och näringsbrister kan leda till trötthet och mer stress. D-vitamin brist och B12 brist är exempel på näringsbrister som kan leda till utmattning, nedstämdhet, trötthet och en känsla av meningslöshet.

För att hitta den rätta balansen i livet måste vi lyssna på vår kropp. Motionera, ta oss tid att njuta av dagen, äta rätt och se till att vi får i oss tillräckligt med alla essentiella näringsämnen. Balans i livet betyder även att ta kontroll över sin tid och sätta gränser. Göra plats för det som gör dig lycklig och eliminera det som slukar energi i onödan.

Hur vi bör balansera vårt liv för att få det att fungera vet vi bara själva. Men har man obalans i kroppen så blir det även obalans i själen och vice versa – fysisk och psykisk hälsa går hand i hand.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: