En påminnelse om att livet är nu

by Mikaela Bjerring on 22 augusti, 2015 · 1 comment

in Blogg, Framgång, Livet - Livsstil, Lycka, Möjligheter

Nära där jag bor finns en stor kyrkogård. Jag joggar där nästan varje dag. Lummiga träd och frodig grönska. Det är fridfullt, lugnt och vackert. En påminnelse om att livet är nu.

Leva i nuet

Många kanske ser en kyrkogård som något sorgligt och lite skrämmande, men det ger mig energi. En påminnelse att min tid är nu.

En påminnelse om att livet går snabbt och en dag är vi alla bara ett minne. Ett namn på en sten av någon som en gång var.

Det enda som är mer skrämmande än döden är att inte leva. Att inte ta för sig av livet. Att leva i rädsla av misslyckanden och oro över vad som skulle kunna hända.

När jag springer mellan gravstenarna så känner jag tacksamhet över att min passion och nyfikenhet alltid varit större än min rädsla. Glädje över allt som jag varit med om. Alla länder som jag bott i, alla människor som jag mött på vägen och alla erfarenheter som berikat mitt liv.

Idag har allt detta knutits samman till en starkare betydelse än kanske i stundens upplevelse. Det har gett mig en erfarenheten som jag nu kan ta med mig och använda i nästa steg i mitt liv. Då varje steg vi tar i livet, lägger grund för nästa.

Idag springer jag mellan gravstenar på en kyrkogård, imorgon tar jag mig fram genom nya vägar. Jag känner glädje i mitt hjärta och ro i min själ. Resan fortsätter…

Kyrkogård

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mia L februari 12, 2016 kl. 12:50

Vad du skrev ”att varje steg vi tar lägger grund för nästa” kunde inte vara mer sant. Varje dag räknas varje beslut öppnar eller stänger dörrar.

Kram

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: