• On the way to Nimis P vg till Nimis nimis
  • Fantastic views over Hgans Fantastisk utsikt ver Hgans hgans vlbefinnande
  • On the way to Nimis Pvg till Nimis hgans nimis
  • Nimis! nimis hgans larsvilksnimis larsvilks
  • Nimis! nimis hgans larsvilksnimis larsvilks

En stor förändring börjar med ett litet steg

by Mikaela Bjerring on 11 mars, 2016 · 2 comments

in Blogg, Framgång och möjligheter, Livet, Personlig utveckling, Resor, Upplevelser

Under livets vandring finner vi oss nog alla någon gång på en plats där vi inte längre kan känna total lycka. Att gnistan inom oss inte kan få fart att brinna som en stadig låga. Att vi inte längre kan utvecklas på det sättet som vi vill på grund av där vi befinner oss just då. Det är endast en förändring som kan göra skillnad. En förändring som börjar med ett litet steg…

En stor förändring börjar med ett litet steg

Jag vänder tillbaka tiden 5 år. Det känns som om en evighet sedan. Som ett annat liv. Samtidigt är känslan så stark som om det vore igår.

Jag stod i kön till säkerhetskontrollen på Dubai flygplats. Jag hade lämnat ett liv bakom mig och framför väntade ett annat. Väntan på varje nytt steg kändes som en evighet.

Det var som hela mitt liv svepte förbi som en film under den stunden jag stod där och väntade. Tacksamhet, lycka och sorg i ett virrvarv av känslor. Förväntan och nyfikenhet om vad som väntade på andra sidan. För varje steg jag tog kändes det som en befrielse i en dimma av sorg. En dimma som lättade för varje steg jag tog.

Jag kommer ihåg att jag för ett ögonblick slöt ögonen när kvinnan i säkerhetskontrollen förde skannern över min kropp från topp till tå. Som en reningskur för själen. Som om alla mina bördor sögs in i den handburna maskinen. Som om jag väntade på att hon skulle bevilja mig en ny chans.

Jag gick igenom säkerhetskontrollen och började sakta gå framåt. Jag tittade inte tillbaka den dagen. En del av mig ville vända mig om för att ta ett sista  farväl av 9 år av mitt liv. Men jag hejdade mig.

För varje steg jag fortsatte framåt var det som en lite sten föll ur min ficka. En liten sten som slog i marken som följdes av en till och en till… Muren föll sakta, stegen kändes lättare och utsikten blev klarare. Jag kunde se framtiden. Jag kunde känna energin omfamna mig. Jag kände hur min kropp fylldes med liv. Hur varenda cell i min kropp vaknade. Nya vägar väntade.

En stor förändring börjar med ett litet steg…

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna J mars 12, 2016 kl. 11:04

Förändringar kan vara svåra. men när man väl tagit första steget och processen börjat så är det helt underbart! 🙂

Svara

2 Mia mars 12, 2016 kl. 11:05

Underbart skrivit!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: