Funderingar om lycka

by Mikaela Bjerring on 29 november, 2012 · 6 comments

in Emotionell frihet, Framgång, Livet - Livsstil, Lycka, Mental träning, Mentala blockeringar

Det finns många som går runt och tänker att andra människor är lyckligare än de själva är. Att andra har det bättre och att de inte går runt med tyngden av en massa problem. Ofta ser vi enbart andras välpolerade yttre, medan vi känner djupet i oss själva. Om det djupet grundar sig i lycka är vår eget val.

Ordspråk om lycka

Man sätter nog ofta upp villkor för sin lycka, medans lycka inte riktigt kan uppnås om det finns villkor för den. Den sanna lyckan är väl att kunna vara lycklig utan att behöva ”uppnå lycka”?

Det är ju trots allt resan ”dit” som utgör livet. Att tillåta sig att vara lycklig och njuta av hela resan genom livet och inte spara lyckan som någon slags belöning vid stora framsteg eller framgång. Vi är en produkt av vår miljö och vår omgivning har ofta ett stort inflytande på hur vi mår. Många letar efter bekräftelse från sin omgivning, men man kan inte uppnå lycka genom att vänta på att lycka ska ges från andra.

Att ständigt söka lycka utåt. “Om jag bara hade haft mer pengar, den perfekta kroppen, den där nya saken, då kommer jag att vara lycklig.” Men det fungerar inte så. I verkligheten kan någon ha ”allt” och vara djupt olycklig, samtidigt som någon annan som inte har mycket och är överlycklig.

Vi måste söka inom oss själva och tillåta oss vara lyckliga i nuet oavsett våra omständigheter. Bli medvetna om att våra egna tankar är den avgörande faktorn om vi är lyckliga eller inte, något som bara vi själva har full kontroll över.

Ibland kan det kanske även hjälpa att konfronteras med vår egen dödlighet. Inse att vi lever just nu, inte för alltid. Att inte ta livet för givet.

Någon sa en gång ”Life is what happens to you while you´re busy making other plans”. Vi säger att vi inte har något val för alla våra ”måsten” men där finns alltid val. Det är trots allt ditt liv, din resa, dina val. Precis som att tillåta sig känna lycka är ett val.

Böcker om mental träning och personlig utveckling hittar du här

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Carro november 30, 2012 kl. 15:01

Mycket tänkvärt!

Svara

2 Mia november 30, 2012 kl. 15:05

Det gäller att ta vara på livet! Det finns faser i livet då man kan känna sig i obalans, det viktigaste då är att omge sig av människor som kan stöt en och lyfta upp en igen.

Svara

3 Maria november 30, 2012 kl. 15:10

Tillåt dig vara lycklig och omge ge dig med människor som tillåter dig vara lycklig!

Svara

4 Mirra november 30, 2012 kl. 15:12

Det är så sant att vår miljö och de människor vi omger oss med påverkar oss starkt. Bort med allt och alla som tar din energi och inte låter dig och din energi flöda som den borde!

Kram

Svara

5 Annika C november 30, 2012 kl. 15:16

Jag levde länge i ett destruktivt förhållande, det bröt verkligen ner mig och jag kände mig värdelös. Jag bröt mig tillslut loss ifrån det och det var inte lätt. Idag tillåter jag mig vara lycklig och lever numera med en man som lyfter upp mig. När jag är ledsen ger han mig kärlek och energi och detta lever jag på varje dag och njuter av livet och hela min resa.

Svara

6 Lotta B november 30, 2012 kl. 15:24

Många fina tankar…

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: