Genom att hjälpa andra, hjälper du dig själv

by Mikaela Bjerring on 21 februari, 2013 · 0 comments

in Blogg, Livet - Livsstil, Lycka, Psykisk hälsa, Relationer - kärlek

Vi mår bra av att omge oss med kärleksfulla och givande relationer. Att få stöd, uppmuntran och ge en hjälpande hand vid behov. Att ge av sig själv och hjälpa andra. Vi alla fungerar som bäst i en miljö där vi känner oss trygga och uppskattade. Genom att hjälpa andra, hjälper du även dig själv, helt enkelt genom att vi mår bra när vi får andra att må bra!

Att ge en hjälpande hand
I skrivandets stund så hittade jag en studie som gjordes år 1998 i USA. Resultatet från studien bekräftar att människor som regelbundet hjälper andra lever längre. Man studerade 1211 personer över 65 år där de flesta var pensionärer. 355 utav dessa gav regelbundet en del av sin tid till att hjälpa andra genom olika organisationer och välgörenhetstillställningar. Denna frivilliga uppoffring tycktes skjuta upp döendet även när man räknade bort olika hälsofaktorer och ekonomiska situationer. Studien visade att de som gav upp till 40 timmar per år hade ca 40 % bättre chans att vara vid liv vid studiens slut, än de som inte hjälpte andra. Att ha något att leva för och engagera sig i så man inte känner sig passiv eller värdelös, är av stor betydelse för ett långt och tillfredsställande liv.

Vi mår helt enkelt bra när vi hjälper andra och när vi hjälper andra så får vi ofta även mycket tillbaka. Även om det så bara är ett uppmuntrande ord till någon på facebook, en gillning eller ett leende, så kan det göra stor skillnad för någons välmående. Vi behöver ge och få omtanke för att må bra.

KÄLLOR & REFERENSER(1) ” Lend a hand, Live longer”, Hippocrates, June 1998;8

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: