Hur högt värderar vi det personliga mötet?

by Mikaela Bjerring on 21 april, 2015 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Livet - Livsstil, Psykisk hälsa, Relationer - kärlek

Den digitala världen dominerar. Man kan skapa kontakter, nätverka och nå fram till en stor grupp människor i ett enda klick. Det betyder större möjligheter än innan internets existens, men det tar även bort fördelarna som det personliga mötet ger.

Hur mycket tid lägger vi på det personliga mötet

Det personliga mötet har förändrats radikalt genom tiderna. Och kanske är förändringen som störst just nu – i takt med sociala medier och internet har blivit en så stor del av vår vardag.

Kanske bidrar vår digitala värld till att vi minskar vi ner på det personliga och blir mer introverta när möten väl sker mellan fyra ögon? Kanske gör detta att vi har ett större socialt nätverk, men samtidigt bara har ett fåtal nära relationer som vi träffar i verkliga livet?

Geografi är inte längre lika avgörande för att kommunicera, bygga relationer och nätverka. Men människan är inte gjord för att leva isolerad. Hur påverkar detta vårt välbefinnande och hälsa? Hur kommer vi mötas i framtiden? Hur kommer vi att se på det personliga mötet och teknikens möjligheter om 10 år?

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Mia juli 13, 2015 kl. 11:07

Sociala medier är för de flesta idag en stor del av deras sociala liv, men jag tror samtidigt att det gör att vi hinner ha kontakt med många fler. Det handlar nog mest om att balansera det personliga mötet med internetvärlden, det bästa av två världar 🙂

Svara

2 Emma juli 23, 2015 kl. 13:46

Ja, det är nog på gott och ont. Balansen som du skriver är nog det viktigaste.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: