Kärleken involverar alla sinnen

by Mikaela Bjerring on 9 maj, 2013 · 0 comments

in Blogg, Livet - Livsstil, Lycka, Relationer - kärlek

Det finns många skämt om äktenskap och relationer – om tvister och missförstånd samt olika sätt att se på saker mellan man och kvinna. Man kan även läsa mycket om studier och forskning visar att de som lever i ett förhållande lever längre. Relationer bidrar på många sätt till ett bättre fysiskt och känslomässigt välbefinnande. De som lever i en parrelation lider t.ex. mer sällan av ångest och depression. Det krävs dock att relationen är välfungerande och hälsosam.

Kärlek involverar alla sinnen

 

Gemensamt för alla hälsosamma och lyckliga förhållanden är en relation där man kommunicerar. Kommunikation är en viktig del och lika så fysisk och psykisk närhet. Utan kommunikation så blir det ingen närhet. Dessutom glider man isär. Det blir lätt ett ”internt världskrig” där man till slut befinner sig ensam i tvåsamheten.

Ett förhållande är en konstant pågående process som kräver uppmärksamhet och omtanke. En relation är inte färdigbyggt bara för att man träffas, blir förälskade och skapar ett liv tillsammans. Ett förhållande kräver underhåll och arbete varje dag – närhet, kärlek och kommunikation.

Livet rullar på och man tar ofta saker för givet. Många förväntar sig att det där lyckoruset ska finnas med hela tiden, men om man vill man hålla kärleken och passionen vid liv så måste man jobba på det. Man måste även lämna vissa gamla erfarenheter från tidigare förhållanden bakom sig.

Att känna trygghet och förtroende är en annan viktig del i ett förhållande. Att kunna känna trygghet hos varandra och känna tillit i alla delar av relationen. I en tvåsamhet är det två personers känslor, tankar och agerande som räknas. Är det något som känns jobbigt eller något som svajar så är det kommunikation med varandra som gäller.

Ett förhållande kräver som sagt ett ständigt underhåll och det är naturligt att alla förhållande går igenom tuffare tider. Genom att vända sig helt och hållet till varandra vid ett sådant tillfälle kan göra relationen så mycket starkare.

Det finns nog ingen starkare energi än bandet mellan två människor som älskar varandra och som i vått och torrt håller ett starkt tag om varandra. Det är en helig zon där ingen annan man eller kvinna hör hemma – trohet från hjärta, kropp och själ till varandra.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: