KBT – Lättare liv med mer insikt

by Mikaela Bjerring on 11 juni, 2015 · 2 comments

in Blogg, Emotionell frihet, Hälsa, Livet - Livsstil, Lycka, Mental träning, Mentala blockeringar, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Relationer - kärlek

Det enda i livet som vi med all säkerhet vet är att det är under en ständig pågående förändring. Hur vi ser på livet och vår tillvaro just nu, är endast vår egen illusion av verkligheten som är grundat på våra tankar, känslor och handlingar som formar vårt beteende.

KBT - Lättare liv med mer insikt

Kognitiv beteendeterapi en mycket effektiv metod när det gäller att förändra tankar, känslor och handlingsmönster som inte är välfungerande. Genom att förändra hur man uppfattar sig själv, sitt beteende och sin omgivning så kan man komma att må så mycket bättre – ändra illabefinnade till välbefinnande, stress till harmoni och olycka till lycka. Förändra ett destruktivt mönster för att förstå varför man känner, tänker och beter sig som man gör. Man lär helt enkelt känna sig själv bättre på en emotionell nivå.

Jag har läst en hel del böcker i ämnet och har även funderat på en KBT utbildning. Det är trots allt våra tankar, känslor och handlingar som ligger till grund för hur vi mår. Verkligheten runt om oss är vad den är, men hur vi väljer att se på den blir vår verkliga verklighet. Det är även därför jag finner kognitiv beteendeterapi så otroligt intressant. Lycka, välmående och harmoni är inget annat än ett val.

Kognitiv beteendeterapi kan vara en mycket effektiv metod och stor hjälp vid många olika situationer som t.ex. stress och stressrelaterade problem, utbrändhet, sömnproblem, depression, fobier, relationsproblem, maniskt beteende bara för att nämna några.

Vi vet inte alltid varför vi handlar som vi gör i olika situationer, eller varför våra känslor ibland svämmar till att bli okontrollerbara. Det är just därför vi då behöver gräva lite djupare i oss själva. Även om inom KBT tittar på beteendemönster i det förflutna så är fokusen på nuet och framtiden – det som man faktiskt kan förändra.

Terapi ses av många som något som enbart berör någon med psykisk ohälsa. Men faktum är att kognitiv beteendeterapi är något som vi alla på något sätt, på olika nivåer skulle må bättre av att inkludera i vårt liv. Vi människor är komplicerade varelser och vi måste ständigt jobba på vår personliga utveckling om vi vill få det mesta ut av livet.

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Mia juli 4, 2015 kl. 17:14

Jag har läst en hel del inom ämnet KBT och det är verkligen intressant. Att jobba på sig själv och sitt tankesätt kan verkligen ändra hela ens liv till det bättre.

Svara

2 Tanja juli 23, 2015 kl. 13:37

Intressant!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: