Livets träd

by Mikaela Bjerring on 30 maj, 2014 · 0 comments

in Blogg, Möjligheter, Upplevelser

När jag för några år sedan var i Bahrain så besökte jag livets träd eller Sharajat – al – Hayat, som araberna kallar det. I hjärtat av öknen, 2 kilometer från Jebel Dukhan på toppen av en 25 meter hög sanddyna. Där står livets träd ensamt i majestätisk stil, kilometer bort från annan vegetation, utan en uppenbar källa till vatten. Detta får mig att tänka på möjligheter och att ingenting är omöjligt.

Livets träd i Bahrain

Det över 400 år gamla trädet och hur det har kunnat överleva är ett mysterium som gjort det till en legend. De lokala invånarna tror med själ och hjärta att detta var den faktiska platsen för Edens lustgård och gåtan bakom dess överlevnad ligger till grund för en mängd legendariska berättelser. Ett vackert underverk, en mysterium för mänskligheten, en symbol för hopp. År efter år grönskar trädet mot alla odds.

Vi har alla vårt eget ”livets träd” inom oss som efter varje utmaning genom livet vi bemästrar får starkare rötter och grönare blad. Så länge hoppet finns så har vi alla förutsättningar att övervinna de ”omöjliga”.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: