Motvind eller medvind?

by Mikaela Bjerring on 18 juni, 2013 · 5 comments

in Blogg, Emotionell frihet, Framgång, Mental träning, Motivation, Personlig utveckling

Vi drabbas alla av motgångar någon gång – små som stora. Det är helt enkelt en del av livet.
 Det kan vara saker som vi själva är upphov till eller saker som står utanför vår kontroll. Vi kan dock alltid ta kontroll över utkomsten.

Motvind eller medvind

Du har säkert haft den där känslan där du jobbat hårt mot ett mål. De flesta sakerna går precis som du tänkt dig, men sen, som en blixt från klarblå himmel, kommer en motgång och slår dig i magen. Man tvingas nu ta ett steg tillbaka. Man kanske börjar tvivla på sig själv, vilket knappast stärker varken motivationen eller självkänslan. I själva verket så väljer många att lägga av vid ett sådant tillfälle. Att slänga bort allt bara för att en enda motgång.

Motgångar är helt enkelt en del av livet och betyder inte att man misslyckats. Lika lätt som det är att falla är det att resa sig upp! Lika så är det lika lätt att fokusera på lösningen som det är att fokusera på problemet! Att ge upp är en permanent beslut på ett tillfälligt problem. Att inte ge upp är ett steg närmare att lyckas.

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Mizca december 18, 2013 kl. 15:44

Jag håller med dig om att inte ge upp, för att man om man inte ger upp kommer ett steg närmare sitt mål.
Men, har man en gång fallit och tagit sig upp men faller igen på samma sak är det väldigt svårt att resa sig, skaka av sig och bara fortsätta mot samma mål. Någon gång måste man ju finna en gräns också?
Någon gång måste man ju fokusera på om det där målet verkligen är prioritet eller om det målet faktiskt är relevant.

Svara

2 Mikaela Bjerring december 18, 2013 kl. 18:17

Även om man faller om och om igen, men man fortfarande brinner för att nå målet bör man inte ge upp! Antagligen bör man dock omvärdera om hur man kommer att nå dit. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att kunna gå två framåt. Tiden i ens liv kommer att passera oavsett vad man gör av den. Varför inte då spendera den på något man är passionerad av…

Svara

3 Alvis december 18, 2013 kl. 16:03

Hej! Vilken jättesöt och läsvärd blogg du har, Verkligen! 🙂

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? SE DEN GÄRNA!!

Ha en bra dag, Kram! ^^

Svara

4 Mikaela Bjerring december 18, 2013 kl. 18:19

Tack! Ska gå in och titta runt på din blogg 🙂

Svara

5 Mizca december 18, 2013 kl. 18:58

Svar: Så sant så, men det gäller ju också att se verkligheten också. Om man faller och inte klarar att resa sig upp inför sitt mål kanske man skall sänka ribban lite för att verkligen nå det?

Om vi tar viktnedgång för exempelvis – Målet för en viktnedgång är 50kg på 1 år. Om man pressar sig hårt bör man kanske lyckas, men en person kanske försöker och försöker men kommer ingen vart, känner sig misslyckad, inser aldrig allt positivt det medför att gå ner 1 hg. Då kanske man bör inse samtidigt att 1 år kanske är to hard for me. Sätt målet mer releverat till just dig för att lättare nå det – sätt upp 1.5 år om det känns bättre. För då kanske man inte pressar sig så hårt att man faller och därifrån inte orka resa sig.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: