Så föll han i gropen!

by Mikaela Bjerring on 19 december, 2015 · 2 comments

in Blogg, Livet - Livsstil

Igår var en sån där dag som mycket skulle bli gjort. Jag jobbade framför dator hela förmiddagen och gav mig sedan iväg till ett möte. Halvvägs dit så hoppa min cykelkedja av. När jag var mitt uppe i att försöka få på den igen så passerade en man förbi.

Vägarbete - så föll han i gropen
Jag märkte att mannen stannade, så jag tittade upp.  Med ett flin och sa han ”den där skulle jag kunna fixa hur snabbt som helst, men jag kommer inte att hjälpa dig”. Jag blev lite ställd och visste inte riktigt vad jag skulle svara, så jag sa inget. Han fortsatte,” Snygga tjejer som du behöver lära sig hur man fixar saker själv, och inte tro att man kan får allt gjort för en”. Jag blev lika ställd igen…Vad ska man svara liksom? Vid vissa tillfällen är det nog bättre att inte säga något alls. Detta var ett sånt.

Mannen hade ett belåtet leende på läpparna när han började gå därifrån. Han kunde dock inte låta bli att blicka bakåt medan han fortsatte att styra stegen framåt. Men det skulle han inte ha gjort… Han missade att det vad ett avskärmat område med gatuarbete (ett hål i marken)! Ja, du karma eller… han föll i…. Det var inget djupt hål och han verkade inte ha gjort sig illa, så kunde jag inte hjälpa att dra lite på mungiporna. Jag tror nog att hans ”manlighet” var mer skadat än något annat.

Eftersom jag tror på vänlighet, så gick jag fram till honom, sträckte ut min hand och hjälpte honom upp. Han var lite tacksam ändå, förlägen och väldigt tyst. Han försvann snabbt efter det. Till slut fick jag i alla fall på min cykelkedja och jag kunde fortsätta min dag.

Efteråt kunde jag inte låta bli att undra vad hans bitterhet och attityd grundar sig i. Han måste gått igenom en hel del som fått honom att agera som han gjorde. Hans ryggsäck måste vara tung…

Vi går alla igenom mycket under livet, men vi kan inte fortsätta bära på alla dåliga erfarenheter som vi får på vår resa. Om vi inte lämnar det negativa bakom oss så kommer vi nog alla förr eller senare falla i gropen.

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Grön i Åbo december 21, 2015 kl. 16:44

haha, han fick sig.

Svara

2 Krestina mars 12, 2016 kl. 11:22

Haha, ja det är verkligen karma 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: