Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Välkommen till Passion för livet!

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Genom att ta hand om både kropp och själ så man kan leva till sitt fulla potential och få det mesta och bästa ut av livet.

Personlig utveckling & mental träning

Personlig utveckling inkluderar allt som får en att utvecklas som människa. Det omfattar allt som gör att man får mer kontroll över sig själv och sitt liv. Det innebär att lära sig styra sina känslor och på så sätt skapa en inre harmoni och balans. Att bygga en stark och trygg relation till sig själv så väl som till andra. Likaså att välja att omge sig av en miljö och människor som får en att må bra.

Först när man hittat balans och harmoni i både kropp, hjärna och själ kan man uppleva ett totalt välbefinnande, optimal hälsa och livskvalité. Dina tankar lägger grunden för dina känslor, så om du vill ändra på hur du känner dig, så måste du ändra på hur du tänker. I sin tur kommer dina kroppsliga reaktioner från dina känslor, vilket innebär att det finns ett starkt samband mellan tankar, känslor och handlingar. Tänker du negativt så kommer hela din omgivning att bli därefter – letar du efter fel är det, det enda du kommer att se. Likaså råder motsatsen – tänker du positivt så kommer omvärlden att svara tillbaka på samma sätt.

Man kan träna upp sin mentala styrka precis som man kan träna upp sin fysiska styrka. På så sätt kan man få mer kontroll över sitt liv och därmed göra bättre val. Precis som fysisk styrka så måste mental styrka underhållas. Om man slutar vara fysiskt aktiv kommer ens muskler att bli svagare, likaså blir ens mentala styrka försvagad om man inte aktivt jobbar på den. På ”Passion för livet” lägger jag mycket fokus på mental träning och personlig utveckling. Jag har även valt ut ett antal böcker som kan ge dig värdefull vägledning och många nya insikter som du hittar här.

Upplevelser & resor

Upplevelser ger ny energi för själen och kan göra underverk för välbefinnandet! På bloggen delar jag med mig av mina vardagsbetraktelser, äventyr och resor runt om i världen. Utan tvekan får nya erfarenheter oss att se saker från nya perspektiv som öppnar dörrar för fler möjligheter i livet.

Hälsa & välmående

Vår hälsa är resultatet av alla våra dagliga val som påverkar oss både på kort och lång sikt. Dessa val inkluderar vad vi äter, hur fysiskt aktiva vi är, hur vi hanterar stress, var vi bor, vilket typ av jobb vi har, människor vi omger oss med, våra relationer, val av hygienprodukter och hushållsprodukter etc. Det inkluderar även hur vi reagerar på livets händelser – tankar, känslor och handlingar. På “Passion för livet” lägger jag mer fokus på den mentala biten. Vill du läsa mer ingående om kost och näring, träning, hälsokostprodukter, sjukdomssymtom, diagnostik, huskurer/husmorstips och alternativ medicin etc, så är du välkommen att besöka min andra blogg “Passion för hälsa“.

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close