Våra värdefullaste tillgångar!

by Mikaela Bjerring on 7 maj, 2012 · 3 comments

in Blogg, Framgång, Livet - Livsstil, Lycka, Personlig utveckling

Vi lever i pressad värld, med en forcerad rytm och dagarna som utgörs av långa listor. Vi fokuserar oftat på bredden istället för djupet. Snabba reaktioner istället för genomtänkta reflektioner.

Våra värdefullaste tillgångar

Vi springer ofta igenom livet utan att egentligen tänka efter vem vi egentligen är, eller vad vi vill få ut av det hela. Många av oss lever efter andras förväntningar istället för våra egna. Vi har planeringskalendrar, handdatorer och mobiltelefoner så vi kan bli nådda vid alla tidpunkter på dygnet. Detta gör att vi jobbar 24 timmar om dagen 7 dagar i veckan. Men att inte kunna njuta av varje dag tar väl bort hela meningen?

Vi känner ständigt att vi lider av energi- och tidsbrist, men trots det klämmer vi in så mycket som möjligt varje dag. Vi vet inte hur mycket tid vi har på denna planeten, så fokuseringen borde väl trots allt ligga på våra värdefullaste tillgångar – hur vi investerar vår energi i den tid vi har!

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Madde december 15, 2012 kl. 09:49

Mycket tänkvärda ord. Det får en att fundera på vad man egentligen gör med sin tid och hur mycket av det som verkligen är av verklig mening.

Svara

2 Conrad december 15, 2012 kl. 09:51

Det är nog mycket få stunder av sin tid som man verkligen tillåter sig att verkligen njut. För många måsten påtvingade av andra och sig själv.

Svara

3 Sara december 15, 2012 kl. 09:53

Ja, mycket sant att man inte ofta tillåter sig att bara va. Mobilen går i ett, email strömmar in och man addar mer stress än nödvändigt.

Svara

Leave a Comment

Next post: