Vi är alla unika kopior

by Mikaela Bjerring on 1 maj, 2015 · 2 comments

in Blogg, Framgång, Livet - Livsstil, Personlig utveckling

Ingenting som skapas har sin utgångspunkt från något originellt, utan allt har från början blivit inspirerat från något annat. Vi är alla unika kopior som när vi influeras av andra skapar vårt eget originella jag.

Inspriation från andra i vår omgivning

Du har två föräldrar och du har ärvt anlag från båda, Du är en ny version av dina föräldrar och förfäder, men summan av dig är större än ditt genetiska arv.

På samma sätt som du har en familjebakgrund så har du också en inspirationsbakgrund. Du kan inte välja vem som är dina föräldrar, men du kan välja dina vänner och andra människor som du utser att ha i din omgivning. Du kan välja vilken musik du lyssnar på, vilka böcker du läser, vilka filmer du ser och vilka förebilder du har. Du är egentligen ett hopkok av vad du väljer att ha i ditt liv – du är summan av dina influenser.

Oavsett hur starka förebilder vi har och hur starkt vi blir influerade av dessa så har människan den fantastiska förmågan att vi är oförmögna att göra perfekta kopior. När vi misslyckas med att ”bli” våra förebilder så upptäcker vi någonstans på vägen att det vi själva gjort får utrymme – att vi kan ta vår plats som någon unik. Vi har låtit oss inspireras av personligheter som vi ser upp till, vilket hjälper oss att utvecklas, och som i slutändan definierar oss och gör oss originella.

Vi är skapade och formade av det vi älskar, och det vi ser upp till, och allt och alla som vi släpper in i vår nära miljö. Vi kan välja vad som ska influera oss och vem och vad som ska inspirera den värld vi skapar till oss själva. Det finns ett ordspråk som säger ”Du kan inte bli bättre än det som du omger dig med”, vilket jag tycker stämmer så bra. Vi är resultatet och summan av vår omgivning.

Vi är alla unika kopior som behöver inspiration från andra för att kunna utveckla och skapa vårt eget originella jag.

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Therese juli 13, 2015 kl. 11:15

Så bra skrivit!

Svara

2 Emma juli 23, 2015 kl. 13:45

Javisst påverkar vår miljö oss oerhört starkt och påverkar oss på många sätt.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: