Om mig

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är från Malmö, men under en stor del av mitt vuxna liv har jag varit bosatt utomlands. Jag flyttade när jag var 19 år, med drömmar om äventyr, upplevelser och att utforska världen. Under 16 års tid hann jag med att bo och jobba på ett flertal kontinenter. Därefter bestämde jag mig för att flytta tillbaka till Sverige för att göra fler drömmar till verklighet. Här på Passion för livet skriver jag om mina tankar, insikter, erfarenheter, resor, upplevelser, vardagsbetraktelser m.m. Genom att ta hand om både kropp och själ, så man kan leva till sitt fulla potential och få det mesta ut av livet.

Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. På min andra blogg “Passion för hälsa” skriver jag om hälsa ur ett holistiskt synsätt dvs. om helhetshälsan. Att må bra i både kropp, hjärna och själ – på ett fysiskt, psykiskt, emotionellt, psykosocial och själsligt plan. Där kan du läsa om olika hälsoproblem, näringsämnen, örter, superfoods, livsmedel, hälsokostprodukter och vikten av ett balanserat näringsintag. Jag lyfter fram ekologiska och miljövänliga produkter, traditionella huskurer och husmors tips, naturlig hudvård, psykisk hälsa, träningsinspiration, samt intressanta studier och forskning inom funktionsmedicin, näringsmedicin och mycket annat inom den holistiska hälsovärlden.

Hur kom jag då in på hälsa och personlig utveckling? Genom mina resor och upplevelser fick jag möjligheten att utforska många nya kulturer och seder. Det gav mig nya insikter och inte minst kunskap. Jag lärde mig bland annat om folkmedicin och huskurer, samt hur örter och andra växtdelar kan användas i den dagliga kosten för att stärka hälsa på ett eller annat sätt. Det väckte ett stort intresse som jag därefter utvecklade till större kunskap.

Likaså kom intresset för personlig utveckling naturligt under åren som gick. Det blev mycket tydligt för mig hur människors mentalitet och personlighet formas efter den miljö vi lever i och dom personer vi umgås med. Hur våra tankar bildar vår verklighet som leder till våra handlingar som tar oss ditt vi hamnar i livet. Allt detta och mycket mer väckte ett stort intresse för både den fysiska och mentala hälsan. Det bidrog till att jag utbildade mig till kost- och näringsterapeut och därefter har min vandring fortsatt djupare in i den holistiska hälsovärlden.

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annons

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du ta mer kontroll över din hälsa och välmående. På den här sidan listar jag några av min boktips som kan hjälpa dig till sundare vanor för både kropp och själ så du kan leva ett friskare liv fullt med energi och glädje.

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil.

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier.

Close