Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

”När jag var fem år gammal sa alltid min mamma att lycka var nyckeln till livet. I skolan frågande de mig vad jag ville bli när jag blev stor. Jag skrev ner ”lycklig”. De sa att jag inte förstod frågan, jag svarande att de inte förstod livet.” / John Lennon.

Sandstrand och hav

Det är en varm sommardag i slutet på juli. Kvällssolen känns som kärleksfulla smekningar över huden och den varma sanden som sammet under fötterna. Vågorna slår lugnt och rytmiskt mot strandkanten och solens reflektioner får havet att glittra. Jag tar ett djupt andetag och fyller mina lungor med den salta havsluften. Det är en sån där härlig dag som man aldrig vill ska ta slut.

I stunder som denna är det svårt att inte känna något annat än total tillfredställelse. Jag börjar tänka på hur lycklig jag känner mig precis i det här ögonblicket. Hur underbart det hade varit att alltid känna ett sådant eufori. Men lycka är aldrig konstant. Det är som vi alla vet något som vi skapar inom oss själv i stunden. En flyktig känsla som hela tiden är under förändring.

Även om man inte kan känna ett konstant högt lyckorus, så kan man ändå skapa ett liv med yttre och inre omständigheter som få en att vara en generellt lycklig människa. Jag skulle säga att jag är det, en lycklig människa.

Jag tror drömmar och mål är nödvändigt för ett lyckligt liv. Det ligger i människans natur att behöva ha något att sträva eller längta efter för att känna att livet är riktigt meningsfullt. Att bygga upp en tillvaro som man verkligen trivs med. Där man kan känna lika mycket tillfredställelse och glädje en måndagsmorgon som en lördagseftermiddag. Man behöver skapa en balans i vardagen mellan jobb, familj, vänner, alla måsten och det man vill göra. Vi behöver uppskatta det vi har framför oss. Vi behöver skratta, vi behöver skapa glädje i stunden. Som Bob Marley sjunger ”Love the life you live, live the life you love.”

Många gånger är det inte vad vi har, eller inte har som är problemet, utan hur vi ser på det vi har. Allt det fina som man skapar på livets resa, behöver man lära sig att faktiskt njuta av. Man behöver hitta en balans i tillvaron där kära minnen, nuet och längtan efter vad man vill åstadkomma i framtiden alla har en plats, med fokus på vad man tillåter sig att känna just nu.

Jag har redan hunnit med att bo i ett flertal länder i olika världsdelar. Jag har upplevt otroligt mycket som jag är väldigt tacksam för. Mål jag har uppnått har ersatts av nya. Erfarenheter jag fått har vidgat mina vyer och öppnat upp för nya möjligheter. Både vi själva och allt runt omkring oss är under en ständig förändring. Vi har inte kontroll över allt, men över väldigt mycket. De vägar vi tar är våra egna val.

Det jag har upplevt och åstadkommit har gett mig mening med livet. Jag har också insett att inget någonsin kommer att bli ”perfekt”. Det är inte det livet handlar om. Det är vardagens strider och glädjestunder, alla upp- och nergångar som är den verkliga lyckan. När man börjar inse det, så kommer man att sluta jaga lyckan och istället leva med den.

Solen har börjat sänka sig ner över horisonten och de starka solstrålarna har ersatts av ett färgskådespeleri som går rakt in i själen. När den orange solen slutligen försvinner ner, ersätts den snabbt av en otrolig stjärnhimmel. Jag sitter kvar en stund och betraktar oändligheten ovan. Universums mysterium som vi antagligen aldrig kommer att lyckas lösa helt, medan svaret till lycka finns inom oss själva.

Njut av de små sakerna i livet, för en dag kommer du att se tillbaka och inse hur stora de var.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

6 Kommentarer

 1. Maria

  Så fint skrivet. <3

  Kram

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack Maria! Kram

 2. Tina P

  Så bra inlägg och så sant! Vi måste njuta av stunden och vara tacksamma för det vi har.

  /Tina

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! ja vi behöver verkligen ta vara på nuet. <3

 3. Anja

  Härligt inlägg och så upplyftande att läsa.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack snälla! <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close