Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Överallt i media överväldigas vi av allt hemskt som pågår – krig, flyktingkrisen, terrorism och våldsbrott. En syndaflod av åsikter, tankar och känslor. Vad är rätt? Vad är fel? Vad gör vi? Vad gör vi inte? Ett konstant surr av sorg, hat, oro och rädsla. Rädsla som är vår största fiende. Det som förgör oss, det som förstör oss. Ska det vara så svårt? Ska det vara så komplicerat? Vi kan inte göra dessa hemska händelser ogjorda, men vi kan påverka vad som händer idag och imorgon. Vi kan ta världen för vad den är just nu och ge den en vackrare framtid.

Världen skulle behöva lite mer Kintsukuroi

Jag tänker tillbaka på alla mina år utomlands. På den tiden jag bodde i Japan. När min vardag var på Cayman Islands. Under dom år jag kallade Abu Dhabi och Dubai mitt hem. På alla länder och kulturer som jag haft fördelen att vara en del av. Alla resor, möten och upplevelser. Underbara minnen som jag tar med mig genom livet. Alla människor som gett så stora avtryck på vägen. Kulturer och seder som jag tagit till mig och som omfamnat mig tillbaka. Så mycket kärlek, så många skratt, så mycket glädje. Det är samma värld som nu håller på att rasa. Som långsamt håller på att förfalla. En värld med så många sprickor som knappt håller samman. En värld som skulle behöva så mycket Kintsukuroi.

”Kintsukuroi” är ett vackert ord, ett vackert japanskt hantverk. Det är konsten att reparera keramik som gått sönder. Det är ett synsätt som bygger på att ett föremål har blivit vackrare just för det har gått i bitar och med kärlek blivit lagat. Med guld eller silver fyller man omsorgsfullt alla sprickor. Det är för att förstå att något som är trasigt inte är förstört, utan snarare blivit mer värdefullt. Föremålet har blivit vackrare och starkare. Kintsukuroi har gett det liv och karaktär. Det har med omsorg och kärlek blivit helt igen. Om vi bara kunde ta Kintsukuroi och tillämpa det i vår trasiga värld.

Den krakelerade befolkningen ser på med rädsla medan världen håller på att rasa. Sprickor som blir allt djupare. Skärvor som ligger brett utspridda och skriker efter att få tillhöra en helhet igen. Att omsorgsfullt bli lagade och fyllda med kärlek och hopp. Om vi bara kunde inse hur värdefull vår värld är. Om vi bara kunde få uppleva den hel. Om vi bara kunde använda Kintsukuroi för att fylla världens alla sprickor.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

4 Kommentarer

 1. Maria A

  Så underbart skrivit! Kram

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack Maria! Kram tillbaka!

 2. Lorna

  Älskar dina inlägg! De är så inspirerande. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack, så roligt att höra Lorna. <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close