Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Albert Einstein kunde ställa de svåraste frågorna och ge de enklaste svaren och vice versa. Som ett av hans berömda citat ”Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Många av oss ler igenkännande när vi hör dessa ord, sen gör vi själva samma misstag.

Definitionen av galenskap

Ofta maler vi på dag ut och dag in med samma rutiner, samma tankar och samma handlingar. Vi kör på utav vana och inlärt beteende. Samtidigt vill de flesta av oss utvecklas, uppnå en förändring och bli en bättre version av oss själva. Vi tror att nästa gång så blir det annorlunda, sen blir vi besvikna när ingenting förändras. Oavsett vad det är man vill förändra eller uppnå i livet så gäller alltid samma gyllene regel, ”utan förändring kan inget nytt hända”.

Många ser Albert Einstein som en av de största genier som levt i modern tid. Andra menar på att han bara var en vetenskapsman som hade tur, gissade rätt och som råkade leva i rätt tidsepok. I min mening så hade han väldigt mycket “tur” i så fall. Jag tror att hans fantastiska intelligens i kombination med hans otroligt öppna kreativitet gjorde honom till det geni han var. Även det faktum att han la mer fokus på sina teorier och mål än vad folk tyckte och tänkte.

Det fick många att se Albert Einstein som galen, när han antagligen inte var något annat än väldigt välbalanserad. Därmed blev han inte heller negativt påverkad av omgivningens åsikter. Hans drivkraft och orädsla att göra misstag i kombination med hans enastående hjärna gjorde honom till en av 1900-talets mest framgångsrika personer. En av de mest berömda personligheter genom tiderna.

Nu behöver man inte vara på en intelligensnivå som Einstein för att uppnå fantastiska saker i livet. Men man måste vara öppen för förändringar, släppa rädslan och hitta balansen inom sig själv. Även om man innerst inne vet att man måste göra en drastisk förändring för att få ett annan utkomst, så är det ofta svårigheten att bryta vanor och beteenden som håller en tillbaka. Människor är också generellt rädda för att göra misstag. Många gånger av den anledningen att folk runt omkring är väldigt snabba på att döma, men inte lika snabba på att glömma. Vi påverkas stark av vår omgivning, vilket gör att vi inte alla gånger vågar lika mycket som vi borde.

Men finns det någon framgångsrik person som inte gjort misstag på sin väg till succé? Jag tror också det är viktigt att komma ihåg att våra misstag inte definierar oss. Det är en del av vår resa, men livet är mycket större än enskilda erfarenheter. Att göra fel, tänka om, göra om, göra annorlunda, göra bättre, göra bra, göra ännu bättre kommer till slut att leda till den förändring man vill uppnå. Det är summan av alla våra erfarenheter och handlingar, bra och dåliga, stora och små, som kommer att ta oss till våra mål. Sann galenskap är att inte våga göra förändringar och att inte våga misslyckas.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

4 Kommentarer

 1. Karolina

  Inspirerande inlägg. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack <3

 2. L.H

  Så bra inlägg. Det gäller att släppa dom spärrarna och strunta i vad folk tycker och tänker om hur man lever sitt liv.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! Och ja, det är det verkligen. <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close