• On the way to Nimis P vg till Nimis nimis
  • Fantastic views over Hgans Fantastisk utsikt ver Hgans hgans vlbefinnande
  • On the way to Nimis Pvg till Nimis hgans nimis
  • Nimis! nimis hgans larsvilksnimis larsvilks
  • Nimis! nimis hgans larsvilksnimis larsvilks

Definitionen av galenskap

by Mikaela Bjerring on 5 juni, 2016 · 0 comments

in Blogg, Framgång och möjligheter, Livet, Personlig utveckling

Ofta gör vi samma sak om och om igen, utav vana och ett inlärt beteende. Vi tror nästa gång så blir det bättre, sen blir vi besvikna när ingenting förändras…

Definition av galenskap - Att våga göra en förändring
Albert Einstein ses av många som en av de största genier som levt i modern tid. Andra menar på att han bara var en vetenskapsman som hade tur, gissade rätt och att han råkade leva i rätt tidsepok. I min mening så hade han väldigt mycket tur i så fall. Jag tror mer på att hans fantastiska intelligens i kombination med hans otroligt öppna kreativitet gjorde honom till det geni han var. Även det faktum att han la mer fokus på sina teorier och än vad folk tyckte och tänkte. Det fick många att se honom som galen, när han säkerligen i själva verket bara var väldigt balanserad och därmed förblev opåverkad av omgivningens åsikter.

Albert Einstein kunde ställa de svåraste frågorna och ge de enklaste svaren och vice versa. Som ett av hans berömda citat ”Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Många av oss ler igenkännande när vi hör orden och tänker så sant. Sen gör vi själva om våra misstag.

Nu behöver man inte vara på en intelligensnivå som Einstein för att uppnå fantastiska saker i livet. Men vara öppen för förändringar, släppa rädslan och hitta balansen inom sig själv.

Även om man innerst inne vet om att man måste göra en drastisk förändring för att få ett annan utkomst, så är det ofta så att det är svårt att bryta vanor och beteenden. Människan är också generellt rädd för att göra misstag. Många gånger av den anledningen att folk runt omkring oss tyvärr ofta är väldigt snabba på att döma, men inte lika snabba på att glömma. Vi påverkas stark av vår omgivning, vilket ofta gör att vi inte vågar lika mycket som vi borde.

Jag tror det är viktigt att komma ihåg att våra misstagen inte definierar oss. Det är en del av vår resa, men livet är större än enskilda erfarenheter. Att göra fel, tänka om, göra om, göra annorlunda kommer till slut att leda till en stor förändring. Det är summan av alla våra erfarenheter, bra och dåliga, stora som små, som kommer att leda till den förändringen vi stävar efter. Galenskap är att inte våga göra en förändring!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post: