Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Oavsett hur mycket man älskar det liv som man byggt upp, så har nog de flesta av oss en längtan inom oss. Längtan efter att utvecklas och utforska. En ostoppbar nyfikenhet på livet. Mitt hem kommer för alltid att vara hela världen och jag längtar efter att få komma dit igen.

Längtan i livet

Jag tittar på klockan som precis passerat 5.00 och känner hur tröttheten fortfarande vilar över mig. Dagen får vänta lite till. Istället låter jag mina tankar följa min längtan.

Jag drömmer mig bort till soliga stränder i Cayman Islands och Florida. Jag känner den varma sanden mellan tårna och solens brännande strålar mot min hud. Jag låter min rygg vila mot ett palmträd medan jag lyssnar på vågornas brus. Min färd tar mig genom pittoreska byar på spanska landsbygden. Jag följer mina steg längs slingrande grusvägar omgivna av lummiga citronträd. Med ett djupt andetag andas jag in doften av jasmin. Jag låter mig förloras i en värld som en gång var min.

Jag tar fram genom Tokyos livliga gator. På vägen passerar jag restauranger och kaféer som jag besökt så många gånger. Smaken av misosoppan på ett av mina favoritställen i Shibuya gör sig påmind. Bara tanken fyller min mun med saliv. Jag fortsätter genom de exklusiva butiksgatorna i Ginza, vidare till Shinjuku och Harajuku. Jag minns så väl Sakura festivalen i Yoyogi Park och synen av alla körsbärsträd när dom står i blom. Vilket lyft för själen att promenera genom ett hav av rosa blomblad.

Jag kör genom Dubais högtrafikerade vägar som jag gjort så många tusen gånger. Synen av skyskraporna som så ståtligt höjer sig upp i skyarna längs Sheikh Zayed Road. Jag vet varenda hörn, varenda genväg genom alla statsdelar. Jag fortsätter ut från staden tills jag möts av ändlösa rullande sanddynor. Den gassande hettan som får sanden att glimma som guld. Den röda solen som sakta sänker sig ner i horisonten. Känslan av att befinna sig i mitten av ingenstans och tystnaden som tillåter dig att höra dina egna tankar. Ett otroligt sceneri som låter dig fly en stund från den kaotiska människoskapade världen.

Ett pling från mobilen tar mig tillbaka till nuet. Klockan visar 6.37 och att det är dags att stiga upp. Jag lägger varsamt undan mina minnen och börjar min dag. Min längtan håller jag kvar.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

4 Kommentarer

 1. Anja

  Vilka underbara resor du gjort! <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! Ja, så mycket härliga upplevelser <3

 2. Katarina

  Jag längtar verkligen till allt ska bli som vanligt igen efter covid lagt sig. Det har känts otroligt tungt.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja, det ha verkligen inte varit roligt. Men det kommer komma till ett slut. <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close