• On the way to Nimis P vg till Nimis nimis
  • Fantastic views over Hgans Fantastisk utsikt ver Hgans hgans vlbefinnande
  • On the way to Nimis Pvg till Nimis hgans nimis
  • Nimis! nimis hgans larsvilksnimis larsvilks
  • Nimis! nimis hgans larsvilksnimis larsvilks

Wabi Sabi

by Mikaela Bjerring on 1 april, 2016 · 3 comments

in Blogg, Framgång och möjligheter, Livet, Personlig utveckling, Spiritualitet och Andlighet

Wabi sabi är en japanskt synsätt. Det omfattar allt vi gör, allt vi omger oss med och hur vi väljer att möta olika situationer under dagen. Att se skönheten i det ”operfekta” och älska den.

Wabi sabi - en livsfilosofi
Wabi Sabi var något som jag först kom i kontakt med under åren jag bodde i Japan. Även om wabi sabi grundar sig i zenbuddismen, så har det samtidigt inget med religion att göra. Det är snarare en naturnära livsfilosofi. Det innebär inga ritualer eller formaliteter. Det finns ingenstans att börja och ingenting att följa. Det handlar istället om att sänka axlarna, sträcka på ryggen, öppna ögonen och betrakta det man ser runt omkring sig. En typ av mindfulness. Där man ser skönheten för vad den är, utan att döma. Att acceptera och se skönhet i det ofullkomliga och djup i naturen och omgivningen. Att se det vackra i det ”operfekta”.

Wabi sabi är ett sätt att tänka som präglas av acceptans, ödmjukhet och vila. Att se skönheten i det som blivit slitet, äskat och vårdat. Att förstå att skönheten växer och värdet stiger för varje gång det blivit uppskattat. Wabi-Sabi präglar både hur klär oss, vad vi omger oss med i våra hem och hur vi möter olika situationer under dagen.

Inom wabi sabi spelar också naikan en viktig roll. Naikan betyder att man inte frågar sig vad man kan få ut av livet, utan vad man själv kan ge. Det handlar om att varje dag se över sina tankar och handlingar på ett sätt som ger en genuin tacksamhet inför livet.

I vår hektiska tillvaro kan vi aldrig riktigt nöja oss med det vi har. En jakt på lycka där vi sällan tillåter oss att vila och känna ro. Inom wabi sabi söker man uppskattning och förnöjsamhet i varje situation. Att känna tacksamhet för varje moment under dagen, för att skapa ett lugn, glädje och livskvalité. En tidlös visdom som grundar sig i det allra enklaste. Att välja att känna lycka, uppskattning och kärlek.

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Krestina april 6, 2016 kl. 17:50

Vilket härligt sätt att tänka! Vi tar allt mer för givet och uppskattning är mer och mer sällsynt tyvärr.

Svara

2 Anna J april 6, 2016 kl. 19:14

Vilken härlig blogg! Bra inlägg dessutom!

Svara

3 Kattis april 15, 2016 kl. 14:55

Underbart! Tack för många fina inlägg. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: