Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Något som vi nog alla har lärt oss av 2020 är att inte ta något för givet. Att allt kan förändras väldigt snabbt och det som vi tagit som en självklarhet kan tas ifrån oss på ett ögonblick.

Mikaela Bjerring - Att inte ta något för givet

2019 var minst sagt ett maniskt jobbår för mig och när det väl kom till sitt slut välkomnade jag det nya året med öppna armar. 2020 skulle bli ett “förändringarnas år”. Där resultatet av allt jobb jag lagt ner åren innan äntligen skulle visa sig i en större skala. Istället blev det ett tid av reflektion över att uppskatta det jag redan har. Vi hade alla våra planer, sen fick vi tänka om.

Jag tillhör absolut inte dom som föll hårdast när covid drog in som ett svart moln över världen. Utan jag har klarat mig bra. Men oavsett hur vi personligen drabbats har det inte lämnat någon oberörd. Det går inte att komma ifrån att andras lidande även blir ens eget. I en värld som blöder går vi alla med öppna sår.

I dessa speciella tider måste man ändå försöka fokusera på det man har att vara tacksam över. Sånt som vi oftast tar för givet, men som vi aldrig borde ta som en självklarhet. Vi tar vår frihet för givet tills den dagen vi inte längre får röra oss fritt. Vi tar vårt jobb för givet tills den dagen företaget tvingas varsla oss. Vi tar vår hälsa för givet tills den dag vi blir sjuka. Vi tror vi har allt under kontroll ända tills verkligheten hinner ikapp.

Det är nästan svårt att greppa om den globala förändring som covid har orsakat. 2020 var året som vi alltid kommer att minnas som ”pandemiåret” och 2021 har börjat likadant. Hur kommer resten av året att bli? Kommer vi se slutet på virusvågen som har skakat om hela världen? Eller kommer det bli en fortsättning i flera år framöver?

Vi vill alla ha svar. Vi vill alla gå vidare. Vi vill alla gå tillbaka till en värld där ett virus inte är vår största fiende. Kommer vi då återvända till verkligheten som ingenting har hänt, eller kommer vi tänka annorlunda? Oavsett så har vi nog alla lärt oss att inte ta lika mycket för givet. Att kanske uppskatta det vi har lite mer.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

6 Kommentarer

 1. Mia

  Det är så sant. Man vet inte hur värdefullt det är det man har tills det är borta.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Så är det!

 2. Anette

  Det känns som en lång mardröm allt detta.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja det gör det verkligen.

 3. Laila

  Längtar så tills allt är som vanligt igen. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja verkligen! <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close