På ett eller annat sätt påverkas vi av alla de människor som passerar genom vårt liv. Likaså lämnar vi avtryck efter oss hos andra. Små spår som med tiden suddas ut, eller djupa avtryck som vi bär med oss till livets slut. Alla personer som vi möter under livet gång influerar oss på olika sätt, mer eller mindre, på gott och ont.

En stor folkmassa - Avtrycken vi lämnar efter oss

Vi påverkas ständigt av vår omgivning och alla intryck som vi får, men det som påverkar oss starkast är nog utan tvekan mötet med olika människor. Vi bidrar själva med att ge andra individer nya intryck, tankar och funderingar som vi överlämnar i form av ord, kroppsspråk och handlingar. Likaså lämnar dessa personer sina avtryck i vårt liv. Vart vi än färdas så lämnar vi efter oss medvetna och omedvetna spår av oss själva och tar med oss erfarenheter och insikter som andra ger oss. Alla dessa människor som korsar vår väg genom livet bidrar till stor del till den person vi utvecklas till att bli.

Det gör det även lätt att svepas med och tappa en bit av sig själv på vägen när påverkan av andra blir för stark. Att glömma bort att lyssna på sitt inre. Vad vill jag få ut av livet? Hur vill jag leva? Vad gör mig lycklig? Vad är livskvalité för mig? Balansen av att lyssna på sig själv och låta sig inspireras och influeras av andra som bidrar till att man utvecklas på ett positivt sätt. Att ta till sig det som är lyftande och självutvecklande och samtidigt kunna skaka av sig det som hämmar och sänker. Att ta steget bort från personer som bidrar med negativitet och tycker till för mycket om hur du ska leva ditt liv.

Genom åren har jag lärt mig att mer omsorgsfullt välja vem jag släpper nära inpå och som jag låter göra starka avtryck i mitt liv. Likaså håller jag folk på avstånd som inte vill väl och som inte bidrar med något gott. Det finns helt enkelt inte utrymme för dessa människor om man vill må bra, utvecklas på ett positivt sätt, leva i harmoni och göra det bästa av tiden man har på jorden.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annons

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du ta mer kontroll över din hälsa och välmående. På den här sidan listar jag några av min boktips som kan hjälpa dig till sundare vanor för både kropp och själ så du kan leva ett friskare liv fullt med energi och glädje.

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil.

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier.

Close