Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

På ett eller annat sätt påverkas vi av alla de människor som passerar genom vårt liv. Likaså lämnar vi avtryck efter oss hos andra. Små spår som med tiden suddas ut, eller djupa avtryck som vi bär med oss till livets slut. Alla personer som vi möter under livets gång influerar oss på olika sätt, mer eller mindre, på gott och ont.

En stor folkmassa - Avtrycken vi lämnar efter oss

Vi påverkas ständigt av vår omgivning och alla intryck som vi får, men det som påverkar oss starkast är nog utan tvekan mötet med olika människor. Vi bidrar själva med att ge andra individer nya intryck, tankar och funderingar som vi överlämnar i form av ord, kroppsspråk och handlingar. Likaså lämnar dessa personer sina avtryck i vårt liv. Vart vi än färdas så lämnar vi efter oss medvetna och omedvetna spår av oss själva och tar med oss erfarenheter och insikter som andra ger oss. Alla dessa människor som korsar vår väg genom livet bidrar till stor del till den person vi utvecklas till att bli.

Det gör det även lätt att svepas med och tappa en bit av sig själv på vägen när påverkan av andra blir för stark. Att glömma bort att lyssna på sitt inre. Vad vill jag få ut av livet? Hur vill jag leva? Vad gör mig lycklig? Vad är livskvalité för mig? Balansen av att lyssna på sig själv och låta sig inspireras och influeras av andra som bidrar till att man utvecklas på ett positivt sätt. Att ta till sig det som är lyftande och självutvecklande och samtidigt kunna skaka av sig det som hämmar och sänker. Att ta steget bort från personer som bidrar med negativitet och tycker till för mycket om hur du ska leva ditt liv.

Genom åren har jag lärt mig att mer omsorgsfullt välja vem jag släpper nära inpå och som jag låter göra starka avtryck i mitt liv. Likaså håller jag folk på avstånd som inte vill väl och som inte bidrar med något gott. Det finns helt enkelt inte utrymme för dessa människor om man vill må bra, utvecklas på ett positivt sätt, leva i harmoni och göra det bästa av den tiden man har på jorden.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

6 Kommentarer

 1. Lisa

  Vackert skrivit <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack <3

 2. Milla

  Under många år mådde jag dåligt av människor i min nära omgivning som försökte förminska mig och trycka ner mig. Sen fick jag nog och började rensa bort dessa personer från mitt liv. Det bästa jag någonsin gjort! Nu är jag fri från all den negativitet och kan fokusera på att må bra. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Fantastiskt att höra att du gjort dig fri från det negativa <3

 3. Laila

  Så fint inlägg. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close