• En utsikt man vill vakna till  A view you
  • Skogens lugn bjrk mindfulness naturenlker mikaelabjerring passionforlivetcom
  • Hstens skiftande frger nr grnskan brjar dra sig tillbaka fr
  • Hlsobret tranbr finns att hitta i vra skogar p hsten
  • Jag lngtar redan efter vren men man kan inte bortse

På ett eller annat sätt påverkas vi av alla de människor som passerar genom vårt liv. Likaså lämnar vi avtryck efter oss hos andra. Små spår som med tiden suddas ut, eller djupa avtryck som vi bär med oss till livets slut. Alla personer som vi möter under livet gång influerar oss på olika sätt, mer eller mindre, på gott och ont.

Avtrycken vi lämnar efter oss
Vi påverkas ständigt av vår omgivning och alla intryck som vi får, men det som påverkar oss starkast är nog utan tvekan mötet med olika människor. Vi bidrar själva med att ge andra individer nya intryck, tankar och funderingar som vi överlämnar i form av ord, kroppsspråk och handlingar. Likaså lämnar dessa personer sina avtryck i vårt liv. Vart vi än färdas så lämnar vi efter oss medvetna och omedvetna spår av oss själva och tar med oss erfarenheter och insikter som andra ger oss. Alla dessa människor som korsar vår väg genom livet bidrar till stor del till den person vi utvecklas till att bli.

Det gör det även lätt att svepas med och tappa en bit av sig själv på vägen när påverkan av andra blir för stark. Att glömma bort att lyssna på sitt inre. Vad vill jag få ut av livet? Hur vill jag leva? Vad gör mig lycklig? Vad är livskvalité för mig? Balansen av att lyssna på sig själv och låta sig inspireras och influeras av andra som bidrar till att man utvecklas på ett positivt sätt. Att ta till sig det som är lyftande och självutvecklande och samtidigt kunna skaka av sig det som hämmar och sänker. Att ta steget bort från personer som bidrar med negativitet och tycker till för mycket om hur du ska leva ditt liv.

Genom åren har jag lärt mig att mer omsorgsfullt välja vem jag släpper nära inpå och som jag låter göra starka avtryck i mitt liv. Likaså håller jag folk på avstånd som inte vill väl och som inte bidrar med något gott. Det finns helt enkelt inte utrymme för dessa människor om man vill må bra, utvecklas på ett positivt sätt, leva i harmoni och göra det bästa av tiden man har på jorden.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post: