Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Bortom alla mentala spärrar, inlärda mönster och självpåtvingade blockeringar, har vi alla en oas av möjligheter inom oss som väntar på att bli utforskade. Där inga drömmar är för stora och alla ”omöjligheter” är lika möjliga.

Dubai - en oas av möjligheter

Under 9 år var Förenade Arab Emiraten mitt hem. En erfarenhet som påverkade mig starkt på många sätt och som inte minst fick mig att se saker från nya perspektiv. En attityd utan begränsningar beskriver nog både landet och dess invånare mycket bra.

På 60-talet var Förenade Arab Emiraten i princip bara öken med tältande och kameldrivande nomadiska arabstammar. Idag är det en multikulturell plats med en spännande mix av nationaliteter, traditioner och variationer. Man skulle nog lugnt kunna påstå att det är just mångfalden från världens alla hörn som tagit landet till den nivå det är idag.

I Dubai är det störst, högst, mest exklusivt och iögonfallande som gäller. Här har begreppet måttlighet helt satts ur spel och där man inte för ett ögonblick behöver tänka på att maskera sin ambition eller framgång. Skidbacke och hajdykning i ett shoppingcenter? Ja, varför inte! 
Konstgjorda ögrupper formade som palmträd och världskartan? Visst!
 Ett 7-stjärnigt hotell designat som ett segel, vars skybar säljer drinkar för 54 000 kronor glaset? Självklart! En 828 meter hög byggnad vars topp går långt ovanför molnen? Absolut!

Visst är dessa exempel inget annat än onödig lyx i överflöd, men poängen är att inga visioner eller mål är för höga och inga idéer är för galna. Bortom alla mentala spärrar, inlärda mönster och självpåtvingade blockeringar, har vi alla en oas av möjligheter inom oss som väntar på att bli utforskade. Där inga drömmar är för stora och alla ”omöjligheter” är lika möjliga.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

2 Kommentarer

  1. Marika

    Så sant! Inga drömmar är förstora. De flesta av oss har allt för många mentala spärrar som hämmar oss att våga.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja så är det Marika.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

Instagram

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close