Om man vill uppnå sina mål och drömmar är det oftast ens egna mentala begränsningar som sätter käppar i hjulet. I princip är inga drömmar förstora och inga möjligheter omöjliga.

Möjligheter i Dubai

9 år av mitt liv var jag bosatt i Förenade Arab Emiraten. En erfarenhet som påverka mig starkt på många nivåer, och som fick mig att se på mycket från nya perspektiv. Man kan lugnt säga att en attityd utan begränsningar beskriver både landet och dess invånare mycket bra.

I Dubai är det störst, högst, mest exklusivt och iögonfallande som gäller. Här har begreppet måttlighet helt satts ur spel och där man inte för ett ögonblick behöver tänka på att maskera sin ambition eller framgång.

Skidbacke och hajdykning i ett shoppingcenter? Ja, varför inte! 
Konstgjorda ögrupper formade som palmträd och världskartan? Visst!
 Ett 320 meter högt 7-stjärnigt hotell designat som ett segel, vars Skybar säljer drinkar för 54 000 kronor glaset? Självklart!

Det kan ju låta som en onödig lyx i överflöd, och ja, och visst är det så! Det är dock inte det jag fokuserar på i skrivandets stund, utan att inga drömmar och mål är för stora. Inga idéer är galna, och att alla ”omöjligheter” är möjliga.

Dubai är en multikulturell plats med en mängd olika nationaliteter. På 60-talet var Arab Emiraten i princip bara öken med tältande och kameldrivande nomadiska arabstammar. Idag är det en spännande mix av kulturer, färger och mattraditioner. Jag skulle nog lugnt kunna påstå att det är just blandningen av folk från världens alla hörn som tagit landet till den nivån det är idag.

Bortom alla mentala spärrar, inlärda mönster och miljö- och självpåtvingade blockeringar, har vi alla en oas av möjligheter inom oss. Inga drömmar är för stora och alla ”omöjligheter” är lika möjliga.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: