Bortom alla mentala spärrar, inlärda mönster och självpåtvingade blockeringar, har vi alla en oas av möjligheter inom oss som väntar på att bli utforskade. Där inga drömmar är för stora och alla ”omöjligheter” är lika möjliga.

Dubai - en oas av möjligheter

 Under 9 år var Förenade Arab Emiraten mitt hem. En erfarenhet som påverkade mig starkt på många nivåer och som inte minst fick mig att se saker från nya perspektiv. En attityd utan begränsningar beskriver nog både landet och dess invånare mycket bra.

På 60-talet var Förenade Arab Emiraten i princip bara öken med tältande och kameldrivande nomadiska arabstammar. Idag är det en multikulturell plats med en spännande mix av nationaliteter, traditioner och variationer. Man skulle nog lugnt kunna påstå att det är just mångfalden från världens alla hörn som tagit landet till den nivån det är idag.

I Dubai är det störst, högst, mest exklusivt och iögonfallande som gäller. Här har begreppet måttlighet helt satts ur spel och där man inte för ett ögonblick behöver tänka på att maskera sin ambition eller framgång. Skidbacke och hajdykning i ett shoppingcenter? Ja, varför inte! 
Konstgjorda ögrupper formade som palmträd och världskartan? Visst!
 Ett 7-stjärnigt hotell designat som ett segel, vars skybar säljer drinkar för 54 000 kronor glaset? Självklart! En 828 meter hög byggnad vars topp går långt ovanför molnen? Absolut!

Visst är dessa exempel inget annat än onödig lyx i överflöd, men poängen är att inga visioner eller mål är för höga och inga idéer är för galna. Bortom alla mentala spärrar, inlärda mönster och självpåtvingade blockeringar, har vi alla en oas av möjligheter inom oss som väntar på att bli utforskade. Där inga drömmar är för stora och alla ”omöjligheter” är lika möjliga.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar så måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan. Läs mer

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Close