Ibland behöver man fly en stund för att hinna ikapp. Ge sig själv tid att sortera sina tankar, rensa ut i sitt inre och ladda med energi. Påminna sig själva om vad som egentligen är viktigt i livet och bara njuta av tillvaron och stunden för vad den är.

Dubai öken - Att fly för en stund för att hinna ikapp

När jag var bosatt i Dubai så var öknen min tillflykt. Min egen oas, där jag kom för att dra efter andan, ge näring till min själ och för en stund tillåta mig själv att bara va. Känslan att befinna sig i mitten av ingenstans. Ändlösa rullande sanddynor som kan bli flera hundra meter höga. Ljuset, färgerna och tystnaden är lyrisk. Synen av en enorm röd sol som sakta sänker sig ner längs den västra horisonten. Ett otroligt sceneri som tillåter en att glömma alla bevis på en människoskapad värld.

När den brinnande solen slutligen försvinner ner, läggs de oändliga sanddynorna under ett totalt mörker för att enbart efter ett ögonblick åter igen lysa upp av en otrolig stjärnhimmel. Det starka ljus som stjärnorna speglar kan få vem som helst att tro på att ett liv utanför vår planet måste existera.

Soluppgången är något man aldrig glömmer. En förnimmelse av att bli född på nytt, en total själslig tillfredsställelse. En ny dag som gryr med nya möjligheter. En känsla utan begränsningar som speglar den oändlighet av gyllene mark under dina bara fötter. En enorm våg av välbehag som får allt att kännas så okomplicerat.

Ibland behöver man fly för en stund för att hinna ikapp. Ge sig själv tid att sortera sina tankar, rensa ut i sitt inre och ladda med energi. Påminna sig själva om vad som egentligen är viktigt i livet, och bara njuta av tillvaron och stunden för vad den är.

 

2 Kommentarer

 1. eva lindblom

  så härligt! Hur kan jag informera om mina yogakurser här hos er?
  Tack på förhand, EVITA!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Hej Eva!
   Du kan få informera om dina yogakurser på forumet som du hittar länken till i överst på hemsidan i huvud menyn. Viss reklam som är relaterat till ämnet tillåter jag 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annons

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du ta mer kontroll över din hälsa och välmående. På den här sidan listar jag några av min boktips som kan hjälpa dig till sundare vanor för både kropp och själ så du kan leva ett friskare liv fullt med energi och glädje.

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil.

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier.

Close