Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

Self love – Att ge sig själv kärlek

av | feb 28, 2021 | Alla Blogginlägg, Livet, Personlig utveckling, Relationer | 6 Kommentarer

Det där med ”Self love”. Att älska sig själv i alla situationer och släppa taget om sin inre kritiker. Att vakna upp mentalt och förstå sitt eget värde och visa mer kärlek till sig själv, varje dag, oavsett och villkorslöst.

Att öva upp Self love - Att älska sig själv

Vi förtjänar alla att bli älskade. Inte bara av dom runt omkring oss, utan även av den viktigaste personen i vårt liv – Oss själva! Att öva självkärlek kan vara utmanande för många av oss, speciellt i tider när vi står inför stora utmaningar. Det handlar inte om att vara självupptagen eller narcissistisk, utan om att komma i kontakt med sig själv, sitt välbefinnande och sin lycka. När vi utövar självkärlek så kan vi övervinna våra begränsningar och leva ett mer glädjefyllt och upplyftande liv.

Det finns säkert en del som läser detta och tänker ”Så klyschigt”, Så uttjatat”, ”Jag är så trött på alla dessa visdomsord”. Sannolikheten är då att du inte praktiserar Self love och inte riktigt förstått vilken förändring det faktiskt kan göra för ditt välbefinnande. Att leva fullt ut, våga göra misstag och uppskatta livets alla krokiga vägar kräver helt enkelt generöst med självkärlek.

Vi är ofta bra på att lyfta oss själva när medvinden tar oss framåt, men inte alltid så snälla när vi måste kämpa oss igenom motvind. Då kommer vår inre kritiker fram och klankar ner på oss. ”Jag är oduglig”, ”Jag är värdelös”, ”Jag klarar inte det här”. Vi behöver istället lära oss att bombardera oss själva med snälla ord och kärlek. Då är det även mycket lättare att släppa det som kändes som ett misslyckande, ta nya tag och fokusera på att hitta tillbaka på rätt väg igen. Om vi är elaka så kommer vi bara gå ännu mer vilse inom oss själva.

Börja och avsluta varje dag med att säga några positiva saker om dig själv. Det kan vara allt från hur bra du hanterade en viss situation till hur vacker du är, hur modig du var när du gjorde någonting eller lyft fram någon speciell egenskap som du har. Vad som helst som får dig att le och må bra.

Vi är inte mer än människor, vilket betyder att vi är ofullkomliga och operfekta. Negativa tankar kommer att dyka upp ibland, men sluta tro på allt nonsens du tänker. Öva på att bara ta till dig dina positiva tankar och släng bort de negativa. Dina tankar är din verklighet, så du är i kontroll över vilken “värld” du lever i.

Se även till att avsluta alla toxiska relationer du har. Allvarligt! Den som får dig att känna något mindre än att du är fantastisk och uppskattad förtjänar inte att vara en del av ditt liv. Omge dig med människor som älskar och uppmuntrar dig. Låt er påminna varandra om hur fantastiska ni är. Du kommer aldrig att må riktigt bra när du har människor i din omgivning som drar ner dig. Alla dom här små förändringarna kan vara otroligt kraftfulla och göra en enorm förändring i ditt liv.

Att lägga fokus på att älska dig själv är det mest oegoistiska du kan göra. Genom att ge dig själv kärlek, så har du också mer kärlek att ge till andra. Genom att lyfta dig själv, så tränar du upp din mentala styrka så du orkar lyfta andra. Hur du bemöter dig själv, kommer du att bemöta andra. Den positiva energin att umgås med någon som mår bra och utstrålar kärlek och lycka är som ringar på vattnet. Precis som all fysisk och mental träning så är det något som kräver ett konstant underhåll. Låta det bli en del av vem du är som person. Va din egen största kärlek och ge dig själv lite extra Self love varje dag.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

6 Kommentarer

 1. Malin

  Så viktigt att älska sig själv! <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja, det är det verkligen. <3

 2. Tess

  Så bra inlägg och så viktigt självkärlek. <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! Och visst är det. <3

 3. Gunilla

  Så viktigt! Speciellt i dessa tider.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det. <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close