Life

Den bästa tiden är nu!

  Passion för livet

By Mikaela Bjerring

 

Resan genom livet

Personlig Utveckling

Tankar & Reflektioner

“Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory”

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Mindly –

Känslan av tillhörighet och uppskattning är centralt för hur vi mår. Hittar vi inte känslan så känner vi oss ensamma, vilse och obalanserade. Det kan vara lätt att glömma att allt startar inifrån och att uppleva lycka är ett val. Vägen till att känna att vi verkligen lever, uppskattar oss själv och vår omgivning går genom vår egna medvetna närvaro.

Vägen till medveten närvaro

Mindfulness eller medveten närvaro handlar om att vara här och nu. Att se saker för vad de verkligen är utan att döma, värdera eller grubbla. Att uppskatta och leva i ögonblicket då nuet är det enda som verkligen är av betydelse. Du knyter an till nuet genom att medvetet uppmärksamma din egen kropp, dina tankar, din andning och allting du ser runt omkring dig, just nu i detta ögonblick.

När man gör det uppfattar man saker och ting precis som de är och det blir lättare att fatta kloka beslut, göra bättre val och ta nya steg i livet. Det blir också möjligt att hitta ett djupare tillstånd av ro. Man tar kontroll över sitt liv och fokuserar på det som verkligen har betydelse just nu.

Medveten närvaro är ett förhållningssätt till livet. När du börjar praktisera mindfulness så är det möjligt att du kommer att tappa närvaron och förlora dig i dina tankar. Vi människor har nämligen en tendens att älta samma tankar om och om igen, vilket ofta hindrar oss i vår utveckling. När du märker att dina tankar vandrar bort. Ta några djupa andetag, fokusera på din omgivning och vad du ser omkring dig. Så småningom kommer du märka att det sker mer och mer automatiskt.

När man vill jobba på att bli mer medvetet närvarande, så kan olika övningar vara till stor hjälp. Här kan jag tipsa dig om “Oas-programmet “, som är ett träningsprogram i medveten närvaro. Det är ett effektivt och okomplicerat verktyg som du laddar ner. Ett annat tips är ljudboken ”Mindfulness – Lugn och lycklig” som är skapad av Johan Bergstad. En ljudbok fullmatad med övningar som kan guida dig till större medveten närvaro, lugn, lycka och lätthet i livet. Du hittar även övningar i mindfulness, andningstekniker och en mängd hälsotips på min andra blogg “Passion för hälsa“.

Vi kan alla dra nytta av mindfulness i vardagen. Inte minst för att få ett ökat lugn, känna mer glädje och verkligen ta vara på nuet. Det hjälper oss att njuta mer av livet, uppskatta ögonblicket för vad det är och uppleva en större tillfredsställelse i tillvaron.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration och på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och tips för kropp och själ.

2 Kommentarer

  1. Sabina

    Det kan var svårt i dagens stress att bara va. Man märker det när man är på semester hur man tillåter sig att leva i stunden. Det är absolut något att ta med sig varje dag, att uppskatta allt runt omkring för vad det är.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja det är något som man få träna upp så man kan bli mer medvetet närvarande i sitt dagliga liv.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annonser

Instagram

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du få mer kontroll över din hälsa och ditt välmående. På den här sidan listar jag några av min bästa boktips som kan hjälpa dig må bättre i både kropp och själ. Att leva ett friskt liv fullt med energi, glädje och livskvalité. Läs mer

Hälsa och harmoni

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier. Läs mer

Close