Minnesvandring på Österlen

by Mikaela Bjerring on 9 augusti, 2015 · 2 comments

in Blogg, Livet - Livsstil, Lycka

Jag är tillbaka i trakter och en värld som jag såväl känner igen. 15 somrar, en blinkning och en evighet. En hel barndom, hur många steg?

Minnesvandring på Österlen

Jag minns det som om det var igår. Det var glitter i havet och solen stod högt. En grönskade skog och blommande ängar. Hästar i hagen och brunbrända ben. Jag kände mig så levande och så fri. Det fanns inga bekymmer, inga besvär, bara en sommar utan slut.

I skogen så fann vi en annan värld. En förtrollad värld där vi försvann. Vi var pirater, vi var älvor i vår egen magiska värld. Det fanns inga regler, det fanns inga gränser. Varje dag var en evighet, med ett nu som aldrig tog slut.

Vi badade i timmar utan att känna kyla. Vi sprang barfota på stenar utan att känna smärta. Den röda-vita rosen fick oss att fly in i skogens djup. Det var vilt, det var fritt och vi ägde hela världen. En värld som var så stor och fri. En värld där allting var möjligt. Det var vi som satte reglerna där. Det krävdes så lite för att känna lycka.

I den magiska värld med grönskade skog och kritvit strand vandrar jag idag samma väg, men nu är minnen allt som finns kvar. Idag återvände jag för att påminnas om det som varit. Det som en gång var en så stor del av mitt liv. Med ett leende på mina läppar och ett varmt hjärta tänker jag… Min barndom vilar här.

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anja augusti 20, 2015 kl. 11:28

Fin skrivit!

Svara

2 Mia L februari 12, 2016 kl. 12:51

Så underbart skrivit! Vissa minnen bär vi med oss för livet.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: