– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Mindly –

Även om vi lever olika liv och befinner oss i olika livssituationer så är grundstenarna för balans i livet mer eller mindre samma för alla. För att hitta den balansen så måste vi vårda alla aspekter i livet – vår psykiska hälsa och vårt känsloliv så väl som den fysiska hälsa, våra relationer till andra och inte minst bygga upp en trygghet när det kommer till ekonomi och en plats i samhället. Vi måste helt enkelt hitta en balans som får oss att må bra.

Stenar staplade på varandra - att skapa balans i livet

Grundstenar för balans i livet:

  • En sund själ – Att man växer som människa och utvecklar sig själv.
  • En sund kropp – Inte enbart frånvaro av sjukdom utan att man mår bra i kropp och själ och är full av energi.
  • Sunda relationer – Bra relationer med sin partner, familj och vänner som innebär tillit, respekt och kärlek.
  • En sund ekonomi – Inga skulder och ekonomiska problem. En möjlighet att unna sig ett gott liv där det finns utrymme för både kortsiktiga och långsiktiga planer.
  • En sund miljö – Att det samhälle och den miljö som man lever i får en att må bra, känna sig stark som inte på något sätt är nedbrytande.

För att understödja dessa fem punkter behövs:

  • Vila och avslappning – Att du kan sova bra och ger dig själv tid för återhämtning, där det finns möjlighet att njuta av egentid.
  • Miljö – Vårda din hemmiljö med ren luft och eliminera onödiga kemikalier.
  • Motion – Människokroppen är byggd för rörelse, så se till att du rör på dig tillräckligt varje dag.
  • Näring  – Se till att din kost är ren och balanserad, att du får i dig tillräckligt med näring och åtgärda eventuella näringsbrister.
  • Socialt liv – Omge dig med människor som bygger upp dig och får dig att må bra och eliminera energitjuvar från ditt liv.

För att hitta balans och harmoni har vi som människor som sagt mer eller mindre samma behov.
 Men när man går ett steg längre och vill hitta den optimala lyckan och välbefinnandet speglas det av våra personligheter. Lyssna på dig själv, jobba på det du vill förändra och välj att leva ett liv som ger dig allt det du vill att det inkluderar. På mindly hittar du en mängd ljudböcker och program inom kategorierna hälsa, personlig utveckling och mentalträning som kan ge dig värdefulla verktyg och nya insikter för att göra dom förändringar som krävs. Fler tips om både den mentala och fysiska hälsan hittar du på min andra blogg Passion för hälsa.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att kunna lämna en kommentar måste du godkänna vår integritetpolicy genom att klicka i rutan.

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Här på bloggen delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor och upplevelser m.m. Läs mer här

Annons

BOKTIPS

Med ökad kunskap kan du ta mer kontroll över din hälsa och välmående. På den här sidan listar jag några av min boktips som kan hjälpa dig till sundare vanor för både kropp och själ så du kan leva ett friskare liv fullt med energi och glädje.

PASSION FÖR HÄLSA

På min andra blogg ”Passion för hälsa” kan du läsa om allt som rör hälsan ur ett holistiskt synsätt, dvs. helhetshälsan. Jag är utbildad näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil.

BLOGGARKIV

På “Passion för livet” delar jag med mig av mina tankar, insikter, erfarenheter, vardagsbetraktelser, resor, upplevelser med fokus på personlig utveckling och mycket annat som höjer livskvalitén till skyarna. Här hittar du alla kategorier.

Close