No images found!
Try some other hashtag or username

Att skapa balans i livet

by Mikaela Bjerring on 11 juli, 2012 · 0 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Mindly -

in Alla Blogginlägg, Böcker, Framgång och möjligheter, Hälsa, Livet, Personlig utveckling

Även om vi lever olika liv och befinner oss i olika livssituationer så är grundstenarna för balans i livet mer eller mindre samma för alla. För att hitta den balansen så måste vi vårda alla aspekter i livet – vår psykiska hälsa och vårt känsloliv så väl som den fysiska hälsa, våra relationer till andra och inte minst bygga upp en trygghet när det kommer till ekonomi och en plats i samhället. Vi måste helt enkelt hitta en balans som får oss att må bra.

Att skapa balans i livet

Grundstenar för balans i livet:

  • En sund själ – Att man växer som människa och utvecklar sig själv.
  • En sund kropp – Inte enbart frånvaro av sjukdom utan att man mår bra i kropp och själ och är full av energi.
  • Sunda relationer – Bra relationer med sin partner, familj och vänner som innebär tillit, respekt och kärlek.
  • En sund ekonomi – Inga skulder och ekonomiska problem. En möjlighet att unna sig ett gott liv där det finns utrymme för både kortsiktiga och långsiktiga planer.
  • En sund miljö – Att det samhälle och den miljö som man lever i får en att må bra, känna sig stark som inte på något sätt är nedbrytande.

För att understödja dessa fem punkter behövs:

  • Vila och avslappning – Att du kan sova bra och ger dig själv tid för återhämtning, där det finns möjlighet att njuta av egentid.
  • Miljö – Vårda din hemmiljö med ren luft och eliminera onödiga kemikalier.
  • Motion – Människokroppen är byggd för rörelse, så se till att du rör på dig tillräckligt varje dag.
  • Näring  – Se till att din kost är ren och balanserad, att du får i dig tillräckligt med näring och åtgärda eventuella näringsbrister.
  • Socialt liv – Omge dig med människor som bygger upp dig och får dig att må bra och eliminera energitjuvar från ditt liv.

För att hitta balans och harmoni har vi som människor som sagt mer eller mindre samma behov.
 Men när man går ett steg längre och vill hitta den optimala lyckan och välbefinnandet speglas det av våra personligheter. Lyssna på dig själv, jobba på det du vill förändra och välj att leva ett liv som ger dig allt det du vill att det inkluderar. På mindly hittar du en mängd ljudböcker och program inom kategorierna hälsa, personlig utveckling och mentalträning som kan ge dig värdefulla verktyg och nya insikter för att göra dom förändringar som krävs. Fler tips om både den mentala och fysiska hälsan hittar du på min andra blogg Passion för hälsa.

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Next post: